Polnjene bučkine ruladice

1. 7. 2010

Sestavine za 4 osebe: 8 paradižnikov, 3 žličke oljčnega olja, 1 strok česna, 2 žlički timijana, sol, poper, 250 ml paradižnikovega soka, 50 g posušenega paradižnika brez olja, 100 ml vroče zelenjavne juhe (iz kocke), 2 bučki, 120 g svežega kozjega sira (50 % maščobe), 2 žlici kisle smetane.

PRIPRAVA:

1. Poparite paradižnike, jih olupite, odstranite semenje in narežite na kocke. Podušite jih v 1 žlički olja. Dodajte stisnjen česen in timijan ter začinite s soljo in poprom. Zalijte s paradižnikovim sokom in kuhajte približno 10 minut.

2. Posušene paradižnike zalijte z juho in pustite 10 minut, da se namočijo. Operite bučke, jih očistite in po dolgem narežite na tanke rezine. Premažite jih s preostalim oljem in začinite s soljo in poprom. V segreti ponvi jih popecite na obeh straneh.

3. Vzemite paradižnike iz zelenjavne juhe, jih osušite in narežite na kocke. Gladko jih zmešajte s svežim sirom in kislo smetano ter začinite. Maso namažite na rezine bučk. Zvijte, pretaknite z lesenimi bodali in prelijte s paradižnikovo omako. Po želji potresite s peteršiljem.

Na osebo približno 200 kcal

B: 10 g, M: 11 g, OH: 11 g

Priprava: približno 25 minut

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri