Puranja ponev s porom

17. 12. 2009

Za vitko linijo.

Sestavine za 4 osebe: 1 sladek krompir, 200 g špinače, 1 por, 2 žlici sezama, 4 stroki kardamoma, bazilika, 2 žlici gorčice, sol, poper, 1 žlička rjavega sladkorja, 8 tankih puranjih zrezkov (po 80 g), 2 žlici oljčnega olja, po 1/2 žličke kurkume in orientalske kumine, 200 ml zelenjavne juhe.

Priprava:

1 Sladki krompir olupite, operite, po dolgem razpolovite in narežite na tanke rezine. Špinačo preberite, očistite in temeljito operite. Por oplaknite, očistite, razpolovite in narežite na trakove. Sezam prepražite v suhi ponvi, pretre­site na krožnik in ohladite. Kardamom zdrobite.

2 Baziliko oplaknite, osušite in osmukajte lističe. Gorčico zmešajte s sladkorjem. Meso oplaknite, osušite s papirnato brisačo ter začinite s soljo in poprom. Zrezke premažite z gorčico in obložite z baziliko. Nato jih prepognite in spnite z zobotrebcem.

3 V teflonski ponvi segrejte žlico olja in na njem pecite zrezke 3–4 minute na vsaki strani. V široki ponvi na preostalem olju popražite pripravljeno zelenjavo. Dodajte kardamom, kurkumo, orientalsko kumino in sezam. Prilijte juho in kuhajte približno 3 minute. Začinite s soljo in poprom. Zrezke položite na zelenjavo in pokrito kuhajte še 5 minut.

Priprava približno 40 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 345 kcal.

B: 52 g, M: 8 g, OH: 16 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri