Puranja ponev s porom

17. 12. 2009

Za vitko linijo.

Sestavine za 4 osebe: 1 sladek krompir, 200 g špinače, 1 por, 2 žlici sezama, 4 stroki kardamoma, bazilika, 2 žlici gorčice, sol, poper, 1 žlička rjavega sladkorja, 8 tankih puranjih zrezkov (po 80 g), 2 žlici oljčnega olja, po 1/2 žličke kurkume in orientalske kumine, 200 ml zelenjavne juhe.

Priprava:

1 Sladki krompir olupite, operite, po dolgem razpolovite in narežite na tanke rezine. Špinačo preberite, očistite in temeljito operite. Por oplaknite, očistite, razpolovite in narežite na trakove. Sezam prepražite v suhi ponvi, pretre­site na krožnik in ohladite. Kardamom zdrobite.

2 Baziliko oplaknite, osušite in osmukajte lističe. Gorčico zmešajte s sladkorjem. Meso oplaknite, osušite s papirnato brisačo ter začinite s soljo in poprom. Zrezke premažite z gorčico in obložite z baziliko. Nato jih prepognite in spnite z zobotrebcem.

3 V teflonski ponvi segrejte žlico olja in na njem pecite zrezke 3–4 minute na vsaki strani. V široki ponvi na preostalem olju popražite pripravljeno zelenjavo. Dodajte kardamom, kurkumo, orientalsko kumino in sezam. Prilijte juho in kuhajte približno 3 minute. Začinite s soljo in poprom. Zrezke položite na zelenjavo in pokrito kuhajte še 5 minut.

Priprava približno 40 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 345 kcal.

B: 52 g, M: 8 g, OH: 16 g.