25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Domače energijske ploščice

RECEPT: Domače energijske ploščice (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2019

Ste že poskusili izdelati domače energijske ploščice? Za vas imamo okusen recept iz zelo raznolikih sestavin, priprava pa sploh ni zahtevna.

Zakaj so domače energijske ploščice boljše od kupljenih? 

Odgovor je očiten: zato ker veste, katere sestavine ste uporabili in jih lahko naredite bolj zdrave. V tablici iz trgovine se verjetno skriva ogromno sladkorja in drugih kemikalij, ki dajo okus breskve, manga, čokolade in drugega, kar obljublja embalaža. 

Doma ne boste uporabili barvil in kemikalij, ki ohranjajo čokoladico užitno dlje časa, zato ste naredili že velik korak k bolj zdravemu prigrizku. Poleg tega v receptu ne boste našli sladkorja, kar je še dodaten plus. 

Za domače ploščice potrebujete:
  • 1 jedilno žlico  kokosovega olja ali prečiščenega masla ghee

  • 1 1/4 skodelice ovsa

  • 1/2 skodelice nadrobljenega ohrovtovega čipsa

  • 1/2 skodelice sesekljanih, v olju namočenih oliv

  • 1 skodelico sesekljanih, popečenih orehov

  • 1 1/2 skodelice nesladkanega riževega krispija

  • 1 skodelico rjavega riževega sirupa

  • ščepec žafrana (po želji)

  • ščepec posušenih kosmičev čilija (po želji)

  • 1/2 čajne žličke fino mlete morske soli

Pekač namažete s kokosovim oljem ali maslom ghee. Velikost pekača izberite glede na to, ali želite manjše/tanjše ali večje/debelejše ploščice.

V veliko skledo zmešajte oves, ohrovtov čips, olive, orehe in riž.

Nato v manjši kozici posebej zmešajte rižev sirup, žafran, kosmiče čilija in sol ter kozico postavite na zmerni ogenj. Med segrevanjem približno 4 minute mešajte, dokler se masa ne zgosti. S tem prelijte ovseno mešanico in nato oboje skupaj mešajte, dokler ne bo zmes enakomerno gosta.

Nato zmes enakomerno zlijte v pripravljeni pekač, tam naj se ohladi na sobno temperaturo. Sredi hlajenja po vsej površini pritiskajte navzdol, da maso še bolj zgostite. Nato zarežite v zgoščeno jed in oblikujte ploščice poljubne velikosti.

Vir: 101 Cookbooks

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri