Bolj zdrava verzija čokoladne tablice, ki jo pripravite doma in si jo privoščite brez občutka krivde, saj točno veste, kaj vsebuje.
Sestavine:
Spodnja plast:
- ½ skodelice mandljevega masla (lahko ga pripravite sami, če imate zmogljiv mikser, ki zmiksa mandlje v gladko zmes)
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlica kokosove moke
Druga možnost: Zmeljete svoje najljubše piškote z malo rastlinskega mleka.
Karamela:
- ¾ skodelice dateljev (medjool datlji se nabolje obnesejo pri karamelastem okusu)
- 1 žlica stopljenega kokosovega olja
- ščep vanilije v prahu
- riževo mleko (ali voda) – dodajamo po občutku, da dobimo gladko, mazljivo karamelo
+ Arašidi – če želite jih lahko zamenjate z drugimi oreščki, a za pristen “snickers” okus boste morali uporabiti arašide. Uporabite lahko nesoljene in po možnosti ekološke!
Čokoladni preliv:
- 1 čokolada (izberite vegansko, brez mleka in rafiniranega sladkorja ali naredite preliv sami s kakavom v prahu, kakavovim ali kokosovim maslom in kokosovim sladkorjem ali javorjevim sirupom)
- 1 žlička kokosovega olja
Priprava:
Za spodnjo plast zmešate vse sestavine ter pritisnite in razvaljajte plast na papir za peko (v manjši pekač ali posodo) kar z rokami v kvadratno obliko. Postavite v hladilnik.
Vse sestavine za karamelo date v mikser in miskate dokler ne dobite gladke karamele, dodajate riževo mleko ali vodo po občutku, da dobite kremasto zmes.
Nato premažete spodnjo plast s polovico karamele, dodate polovičke arašidov in dodate še drugo plast karamele.
Vse skupaj za nekaj časa postavite v zmrzovalnik in nato pripravite čokoladni preliv. V kozici zmešate vegansko čokolado skupaj z malo kokosovega olja ali kakavovega masla.
Ko vzmete pekač iz zmrzovalnika, narežete na poljubne koščke in z žlico prelijete s čokolado. Nato čokoladice zopet zmrznete za nekaj časa.
Podobna različica recepta v video posnetku:
Poglejte si še: Banane na palčki oblite s čokolado