Enolončnica, ki ji pogovorno pravimo tudi "pašta fižol", je polna vlaknin in beljakovin, zato je odlična takrat, ko si želite enostavnega, hitrega a zdravega kosila.
Za 2 osebi potrebujete:
- Par klobas za kuhanje
- Večja glavica česna
- 3 manjše pločevinke fižola (cca. 500 g)
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih
- 2 - 3 žlice paradižnikove mezge
- 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
- Oljčno olje
- Začimbe po okusu
- 100 g testenin po okusu
Priprava
1. Nasekljajte česen in ga prepražite na oljčnem olju v večjem loncu. Ko zadiši, prilijte paradižnik iz pločevinke.
2. Prilijte jušno osnovo in zavrite. Ogenj zmanjšajte in pokrito kuhajte 5 minut.
3. V tem času v mešalniku pretlačite dve tretjini fižola. Ves fižol dodajte v lonec, dodajte začimbe po okusu in kuhajte še 10 minut.
4. Mineštro ponovno zavrite in v njej po navodilih na embalaži skuhajte klobasi ter testenine.
5. Jed po potrebi razredčite z vodo in postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: Hiter in enostaven avokadov puding
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec