RECEPT: Fižolova mineštra s testeninami

RECEPT: Fižolova mineštra s testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
3. 2. 2022

Enolončnica, ki ji pogovorno pravimo tudi "pašta fižol", je polna vlaknin in beljakovin, zato je odlična takrat, ko si želite enostavnega, hitrega a zdravega kosila.

Za 2 osebi potrebujete:
  • Par klobas za kuhanje
  • Večja glavica česna
  • 3 manjše pločevinke fižola (cca. 500 g)
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih
  • 2 - 3 žlice paradižnikove mezge
  • 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
  • Oljčno olje
  • Začimbe po okusu
  • 100 g testenin po okusu

Priprava

1. Nasekljajte česen in ga prepražite na oljčnem olju v večjem loncu. Ko zadiši, prilijte paradižnik iz pločevinke.

2. Prilijte jušno osnovo in zavrite. Ogenj zmanjšajte in pokrito kuhajte 5 minut.

3. V tem času v mešalniku pretlačite dve tretjini fižola. Ves fižol dodajte v lonec, dodajte začimbe po okusu in kuhajte še 10 minut.

4. Mineštro ponovno zavrite in v njej po navodilih na embalaži skuhajte klobasi ter testenine.

5. Jed po potrebi razredčite z vodo in postrezite.