Tudi vi na sprehodu nabirate regrat? Preverite, kako iz njega pripraviti okusen pesto!
Potrebujete:
- 350 g očiščenih in opranih listov regrata
- 50 g naribanega parmezana
- 2 dl oljčnega olja
- 40 g pinjol
- 1 čajna žlička soli
- 4 stroki česna
Priprava:
1. Pinjole v suhi ponvi blago popecite, le toliko, da zadišijo in se obarvajo. Česen olupite in drobno sesekljajte.
2. Tretjino regrata stresite v multipraktik. Prilijte olje, nato pa miksajte približno 1 minuto. Nato počasi, v dveh delih dodajte še preostanek regrata in ponovno dobro zmiksajte. Na koncu primešajte še parmezan, pinjole, česen in sol ter vse skupaj zmiksajte v gladko zmes.
3. Pesto po želji še dodatno solite in mu po potrebi primešajte še nekaj olja.
Pesto lahko uporabite v testeninah, ali pa kot namaz. Odlično pa se poda tudi k solatam, bovlam in ostalim specialitetam.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem