Da se juh ne naveličate prehitro, vedno preizkusite kakšno novo. Tokrat ji dodajte sir.
V vašo kuharsko knjigo dodajamo še en recept za kremno juho, da boste jeseni in pozimi jedli čimbolj raznoliko.
Sestavine za 7 krožnikov:
- 1 jedilna žlica prečiščenega kokosovega olja
- 1 srednje velika, sesekljana čebula
- za 4 skodelice brokolija
- 2 čajni žlički soli
- 1 čajna žlička popra
- 4 skodelice kravjega ali riževega mleka
- 1 ½ skodelice čiste juhe (npr. iz posušene zelenjave)
- 5 žlic koruznega zdroba (raztopljenega v ¼ skodelice hladne vode)
- 15 dag sira
Na srednje močnem ognju v 4- do 6-litrskem loncu segrejemo kokosovo olje. V lonec vržemo čebulo, ki naj se med mešanjem praži 2 minuti. Nato dodamo še brokoli, sol in poper. Čebulo pražimo toliko časa, da postekleni. Brokoli naj se omehča, a še ostane hrustljav. To naj bi trajalo do 5 minut.
Potem v lonec zlijemo juho. Ogenj naj bo velik, da juha zavre. Ko zavre, ogenj zmanjšamo, da vsebina le rahlo brbota. Kuhamo, dokler se brokoli povsem ne zmehča: približno 10 minut.
Lonec odstavimo z ognja in vanj dolijemo 1 skodelico mleka.
Vsebino lonca zlijemo v multipraktik oziroma se je lotimo s paličnim mešalnikom, da zmes postane gladka. Zlijemo jo nazaj v lonec, ogenj naj bo zdaj srednje močan, in dodamo preostanek mleka. Ko juha spet zavre, ji dodamo razmešan koruzni škrob in sir. Vse skupaj mešamo tako dolgo, da se sir stopi, in jed je pripravljena.
Povzeto po knjigi receptov Skinny bitch in the kitch avtoric Rory Freedman in Kim Barnouin.
- Preberite še Starševska izgorelost: Ko izčrpanost in nemoč postaneta močnejši, kot vse ostalo v življenju ali pa Ne spreglejte znakov depresije pri otrocih
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?