RECEPT: pečeni njoki s špinačo in gobicami

RECEPT: pečeni njoki s špinačo in gobicami (foto: Profimedia) Profimedia
19. 8. 2022

Razvajajte svoje brbončice s slastnimi zapečenimi njoki, obogatenimi s špinačo in gobicami.

Sestavine za 4 osebe:
  • 500 g njokov
  • 200 g špinače
  • 250 g šampinjonov
  • 150 ml zelenjavne jušne osnove
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 g naribanega sira po izbiri
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice oljčnega olja
  • Posušen timijan
  • Posušena bazilika
  • Sol in poper
Priprava:

1. V osoljeni vodi skuhajte njoke po navodilih na embalaži.

2. Gobice očistite in narežite. Špinačo očistite in operite. Česen olupite in drobno nasekljajte.

3. Na kuhalnik pristavite večjo ponev in v njej segrejte olje. Dodajte špinačo in pražite tako dolgo, da oveni. Začinite jo s soljo, nato pa jo odstranite iz ponve.

4. Na enaki ponvi segrejte maslo, na katerem dodajte česen in gobice. Vse skupaj pražite 2 minuti.

5. Gobicam primešajte špinačo in njoke, nato pa prilijte še jušno osnovo in smetano. Začinite po okusu.Vse skupaj dobro pomešajte in počakajte, da omaka zavre.

6. Njoke stresite v globok pekač (lahko uporabite tudi ponev, če je ognjevarna). Po vrhu potrosite nariban sir in vse skupaj pecite 10 - 15 minut pri temperaturi 180°C. Jed postrezite še toplo.