Ker je aprilsko vreme nepredvidljivo in prinese še kakšen mrzel dan, je tu recept za korenčkovo juho, ki vas pogreje. Všeč bo še posebej tistim, ki imate radi pikantno hrano.
V deževnih dneh še vedno pridejo prav jedi na žlico. Naslednjič preizkusite odlično korenčkovo juho, ki jo lahko postrežete kot predjed h kosilu, malico ali samostojno večerjo.
Potrebujete:
- 1 kg olupljenega, tanko narezanega korenja
- 2 očiščena in tanko narezana pora
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 stroke česna
- ščep mletega koriandra
- ščep rdeče paprike
- ščep soli
- ½ čajne žlice kumine
- kis po okusu
- zelenjavno jušno osnovo
Segrejte oljčno olje. Ko je pripravljeno, dodajte korenje, por, česen, koriander, kumino, sol in papriko. Mešajte približno 15 minut, da sestavine pričnejo počasi rjaveti.
Dodajte zelenjavno jušno osnovo in vse skupaj prelijte z vodo. Zavrite, potem pa kuhajte na zmernem ognju še približno pol ure, oziroma dokler se korenje ne zmehča (da ga lahko napičite na vilico).
Z blenderjem zmešajte sestavine, da dobite gladko, gosto juho. Začinite po okusu in po potrebi dodajte sol, oljčno olje ali kis.
Juho nalijte v krožnike in po želji dopolnite z nekaj kapljicami limone, peteršiljem ali praženo čičeriko.
Tu je še nekaj treningov, ki jih na deževne dni lahko opravite kar doma:
- Vaje za čvrsto zadnjico, ki hkrati pomagajo izboljšati držo
- 3 vaje za boljšo vzdržljivost ter vitke noge in trebuh
- Vaje iz pilatesa, ki poudarijo mišice
- Niz jogijskih položajev za stresen teden
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem