RECEPT: polnjene paprike malo drugače

RECEPT: polnjene paprike malo drugače (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2022

Pripravite polnjene paprike z okusno zmesjo, pripravljeno iz jajc, sira in zelenjave.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 zeleni papriki
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 40 g zmehčanega masla
  • 20 g kremnega sira
  • Pol paradižnika
  • Nekaj svežega sesekljanega peteršilja
  • Pol manjše čebule
  • Sol in poper po okusu

Priprava: 

1. Zeleno papriko operite, osušite in previdno izrežite peclje. Iz notranjosti dobro odstranite semena, a paprika naj ob tem ostane cela.

2. Trdo kuhano jajce olupite ter ločite beljak od rumenjaka. Kuhan beljak narežite na koščke, rumenjak pa kar z rokami nadrobite v skledo in mu primešajte maslo ter kremni sir.

3. Čebulo olupite in jo drobno nasekljajte. Tudi paradižnik operite in narežite na manjše koščke.

4. V skledo z rumenjakom primešajte še beljake, čebulo, peteršilj in paradižnik. Mešanico po okusu začinite s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešajte.

5. Papriki nadevajte s pridobljeno zmesjo. Nato vse skupaj položite v hladilnik za nekaj ur. Paprike nato lahko postrežete cele ali pa jih narežete na rezine.