Recept: Presna torta "jagoda in čokolada"

Recept: Presna torta "jagoda in čokolada" (foto: Profimedia) Profimedia
11. 8. 2017

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.

PODLAGA

  • 200 g mandljev
  • 100 g datljev
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • po potrebi žlica ali dve vode

NADEV

  • 400 g jagod 
  • 100 g datljev
  • 1 zrel srednje velik avokado
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici rožičeve moke za sladilo

Za podlago najprej dodobra zmeljemo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu. Razporedimo po tortnem modelu ali v manjše modelčke, če želimo male tortice. 

Nadev pripravimo tako, da zmešamo jagode, datlje, avokado, kokosovo olje in rožičevo moko do gladkega. Zmes premažemo čez osnovo.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.

Okrasimo s poljubnim sadjem ali kakavom.

Dober tek!

Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Bi rajši kater drug okus torte? Poglejte si še: 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri