Recept: Presna torta "jagoda in čokolada"

29. 5. 2022
Deli
Recept: Presna torta "jagoda in čokolada" (foto: Profimedia)
Profimedia

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.

PODLAGA

  • 200 g mandljev
  • 100 g datljev
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • po potrebi žlica ali dve vode

NADEV

  • 400 g jagod 
  • 100 g datljev
  • 1 zrel srednje velik avokado
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici rožičeve moke za sladilo

Za podlago najprej dodobra zmeljemo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu. Razporedimo po tortnem modelu ali v manjše modelčke, če želimo male tortice. 

Nadev pripravimo tako, da zmešamo jagode, datlje, avokado, kokosovo olje in rožičevo moko do gladkega. Zmes premažemo čez osnovo.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.

Okrasimo s poljubnim sadjem ali kakavom.

Dober tek!

Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Bi rajši kater drug okus torte? Poglejte si še: 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"