Energijske ploščice so super prigrizek po treningu ali za popotnico med aktivnostmi na prostem, saj so priročne tudi za na pot. Ker so povsem preproste, jih bomo tokrat pripravili doma.
VEGANSKE PLOŠČICE ZA ENERGIJO
Sestavine za približbo 6 proteinskih ploščic:
- 1 skodelica izkoščičenih datljev
- 2 jušni žlici kokosovega masla (naj bo mehko, ne strjeno)
- 1 merica riževih proteinov
Priprava: Datlje zmeljemo v multipraktiku, da se sprimejo v lepljivo kepo. Med mešanjem nato dodamo kokosovo maslo, mešamo dalje in nato dodamo še riževe proteine. Maso potlačimo na papir za peko in jo oblikujemo v kvadrat debeline približno 1 cm. Narežemo na ploščice, ki jih hranimo v hladilniku. Ohranijo se vsaj dva tedna ali tudi več (ker ni prisotna voda).
Proteinske ploščice so primerne za malico po tem, ko so naše mišice utrujene. Aktivnim športnikom lahko predstavljajo hranljivo popestritev jedilnika, ob tem pa so tudi odlična sladica.
Recept: Eva Žontar, Evkaliptus, več receptov lahko najdete v knjigi z recepti: SIMPL veganske SLADICE iz petih sestavin ali manj.
- Preberite še: 5 lastnosti srečnih ljudi
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?