Kostanj je jesensko živilo, ki ga obožujemo prav vsi! Preverite kako lahko iz njega naredite juho.
Sestavine za 6 porcij:
- 1 žlica margarine
- 2 nasekljani čebuli
- 1 narezan por
- 1 narezan korenček
- 2 velika krompirja, olupljena in narezana
- 500 g olupljenega pečenega kostanja
- 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
- 2 lista lovorja
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- 300 g svilnatega tofuja
Postopek:
1. Stopite margarino v večjem loncu in dodajte čebulo, por in korenje. Zelenjavo pražite približno 5 minut.
2. Dodajte krompir, kostanj, jušno osnovo, lovor in ostale začimbe ter vse skupaj kuhajte pri zmernem ognju približno 25 - 30 minut. Nato juho odstavite in ji odstranite liste lovorja.
3. Juho zmiksajte s paličnim mešalnikom ali blenderjem. V kolikor uporabljajte blender poskrbite, da je juha predhodno ohlajena.
4. Ko dobite gladko zmes, dodajte še tofu in ponovno zmiksajte, da dobite gladko in kremasto juho.
5. Postrezite toplo, po vrhu pa lahko za dekoracijo dodate pečen kostanj.
- Preberite tudi: Mesec oktober bo najboljši za TA astrološka znamenja
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?