Ta hitro pripravljeni olivni tapenado za na kruh lahko kadarkoli postrežemo s kozarcem italijanskega chiantija (ali s katerimkoli toplim, močnim rdečim vinom).
Sestavine:
- 2 skodelici (približno 20) črnih oliv
- 2 čajni žlički olivnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 skodelica peteršilja brez stebelc
- 1 skodelica svežega rožmarina
- Olupek 1 pomaranče (nastrgajte s fino stranjo strgala ali pa zunanji del pomarančnega olupka odrežite z ostrim nožem in ga na drobno nasekljajte)
- 1 čajna žlička svežega črnega popra (nezmletega)
- 1 štručka kruha iz kislega testa, narezana in popečena
Vse sestavine razen kruha zmešajte v mešalniku in nastalo tapenado pogrejte. Namažite na popečen kruh.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?