Pripravite slasten sladki krompir, polnjen s feta sirom in špinačo!
Sestavine za 4 osebe:
- 4 srednje veliki sladki krompirji
- 4 žlice oljčnega olja
- 150 g sveže špinače
- 2 stroka česna
- 150 g kisle smetane
- 120 g feta sira
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Sladki krompir operite in ga osušite ter ga po dolžini prerežite napol.
2. Na pekač, obložen s peki papirjem zložite polovičke sladkega krompirja tako, da je prerezana stran obrnjena navzgor. Polovičke premažite z oljčnim oljem in jih pecite 40 minut pri temperaturi 200°C.
3. Špinačo očistite in operite. Česen olupite in ga drobno nasekljajte. V ponvi segrejete olivno olje, na katerem na hitro popražite špinačo. Primešajte še česen in pražite toliko časa, da zadiši. Špinačo po okusu solite ter popoprajte.
4. V posodi nadrobite feta sir in ga premešajte s kislo smetano, da dobite enakomerno zmes. Nato primešajte še ohlajeno špinačo in ponovno dobro premešajte.
5. Pečene polovičke sladkega krompirja servirajte na krožnike, jih obložite s špinačnim namazom in jed postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?