Recept: Zelenjavna juha z rezanci

2. 2. 2014

Danes si za spremembo privoščite okusno zelenjavno juho. Priprava je zelo preprosta.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 manjši por
  • 1 korenček
  • po 1 kos peteršilja in zelene
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1,2 l zelenjavne juhe
  • sol in mlet poper
  • 80 g rezancev
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
Priprava:

1. Por očistite in ga zrežite na obročke. Očistite tudi korenovke. Oplaknite jih, nato pa jih najprej zrežite na tanke rezine, te pa nato še na kocke.

2. Pripravljeno zelenjavo malce popecite na olju, prilijte juho, jo zavrite in začinite s soljo in poprom. Pri nizki temperaturi jo kuhajte približno 20 minut.

3. Jušne rezance skuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in oblijte s hladno vodo. Porazdelite jih po jušnih krožnikih, prelijte z zelenjavno juho in potresite z zelišči.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo približno: 160 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri