Okusen filet polenovke ali saja, dušen na korenju in koromaču.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileta polenovke (ali saja)
- 2 korenčka
- 2 koromača
- 1 žlico olivnega olja
- 100 ml suhega belega vina
- sol, poper
- 200 ml juhe
- 1 strok česna
- 200 g zamrznjenega graha
- limonin sok
Priprava:
Filete oplaknite, osušite in zrežite na kose. Pripravite zelenjavo. Korenje na debelo naribajte (kot repo), koromač pa zrežite na tanke trakove.
Korenje in koromač popražite na vročem olju in zalijte z vinom. Na zelenjavo položite filete in jih v pokriti posodi pri nizki temperaturi dušite približno 20 minut.
Medtem zavrite juho. Dodajte ji olupljen česen in zamrznjen grah ter kuhajte približno 5 minut. Vse skupaj zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi prilijte še malo juhe. Omako začinite s soljo in limoninim sokom.
Ribe postrezite na zelenjavi in po želji okrasite s koprom. Poleg ponudite grahovo omako.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 10.
Iz revije Lisa