Ribji filet z grahovo omako

Ribji filet z grahovo omako (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
10. 3. 2012

Okusen filet polenovke ali saja, dušen na korenju in koromaču.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g fileta polenovke (ali saja)
  • 2 korenčka
  • 2 koromača
  • 1 žlico olivnega olja
  • 100 ml suhega belega vina
  • sol, poper
  • 200 ml juhe
  • 1 strok česna
  • 200 g zamrznjenega graha
  • limonin sok
Priprava:

Filete oplaknite, osušite in zrežite na kose. Pripravite zelenjavo. Korenje na debelo naribajte (kot repo), koromač pa zrežite na tanke trakove.

Korenje in koromač popražite na vročem olju in zalijte z vinom. Na zelenjavo položite filete in jih v pokriti posodi pri nizki temperaturi dušite približno 20 minut.

Medtem zavrite juho. Dodajte ji olupljen česen in zamrznjen grah ter kuhajte približno 5 minut. Vse skupaj zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi prilijte še malo juhe. Omako začinite s soljo in limoninim sokom.

Ribe postrezite na zelenjavi in po želji okrasite s koprom. Poleg ponudite grahovo omako.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 10.

Iz revije Lisa

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri