Ribji filet z grahovo omako

10. 3. 2012
Deli
Ribji filet z grahovo omako (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Okusen filet polenovke ali saja, dušen na korenju in koromaču.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g fileta polenovke (ali saja)
  • 2 korenčka
  • 2 koromača
  • 1 žlico olivnega olja
  • 100 ml suhega belega vina
  • sol, poper
  • 200 ml juhe
  • 1 strok česna
  • 200 g zamrznjenega graha
  • limonin sok
Priprava:

Filete oplaknite, osušite in zrežite na kose. Pripravite zelenjavo. Korenje na debelo naribajte (kot repo), koromač pa zrežite na tanke trakove.

Korenje in koromač popražite na vročem olju in zalijte z vinom. Na zelenjavo položite filete in jih v pokriti posodi pri nizki temperaturi dušite približno 20 minut.

Medtem zavrite juho. Dodajte ji olupljen česen in zamrznjen grah ter kuhajte približno 5 minut. Vse skupaj zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi prilijte še malo juhe. Omako začinite s soljo in limoninim sokom.

Ribe postrezite na zelenjavi in po želji okrasite s koprom. Poleg ponudite grahovo omako.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 10.

Iz revije Lisa

 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ