Ribji fileti z zeliščno-lešnikovo skorjico

3. 3. 2013

Tako zelo preprosto, zdravo in pripravljeno v 15 minutah.

Zelišča, kot sta timijan in peteršilj, odlično skrbijo za vaše zdravje.

Peteršilj vsebuje veliko antioksidantov, ki učinkujejo proti raku in celo nevtralizira nekatere karcinogne v tobaku, posušen timijan pa je izredno bogat z vitaminom K, železom in kalcijem.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 80 g parmezana
  • 4 vejice timijana
  • 4 vejice peteršilja
  • 40 g nalistanih lešnikov ali mandljev
  • 4 ribje filete (po 150 g)
  • 5 žličk limoninega soka
  • sol
  • 2 žlici olja
Priprava:

Parmezan naribajte. Timijan operite, osušite in lističe potrgajte z vejic. Peteršilj oplaknite, osušite in sesekljajte. Parmezan zmešajte z zelišči in lešniki. Filete oplaknite in osušite. Pokapljajte jih z limoninim sokom in jih solite.

V ponvi s premazom proti prijemanju segrejte olje in na njem pecite filete z obeh strani približno 3 minute. Preložite jih na aluminijasto folijo in po njih razporedite zeliščno-lešnikovo mešanico. V pečici, ogreti na 225 stopinj, jih pecite na najvišjem vodilu približno 5 minut.

Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 1 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri