Rožmarinov kruh

28. 5. 2011

Za 8 kosov potrebujete: 400 g moke, 1 zavitek suhega kvasa, 200 ml pinjenca, 1 žličko sladkorja, ? čebule, 1 žlico naribanega sira, 2 žlici mehkega masla, 1 žličko soli, 8 vejic rožmarina.

Priprava:

1 Moko zmešajte s kvasom, dodajte 4 žlice tople vode, pinjenec in sladkor ter zgnetite v testo. Pustite ga vzhajati 30 minut.

2 Čebulo sesekljajte in jo skupaj s sirom, maslom in soljo vgnetite v testo. Pustite ga vzhajati še 60 minut.

3 Testo razdelite na 8 delov, vsakega prebodite z rožmarinovo vejico in oblikujte v hlebček. Na žaru pri 180 stopinja jih pecite 30 minut.

Čas priprave približno 30 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri