Rožmarinov kruh

28. 5. 2011

Za 8 kosov potrebujete: 400 g moke, 1 zavitek suhega kvasa, 200 ml pinjenca, 1 žličko sladkorja, ? čebule, 1 žlico naribanega sira, 2 žlici mehkega masla, 1 žličko soli, 8 vejic rožmarina.

Priprava:

1 Moko zmešajte s kvasom, dodajte 4 žlice tople vode, pinjenec in sladkor ter zgnetite v testo. Pustite ga vzhajati 30 minut.

2 Čebulo sesekljajte in jo skupaj s sirom, maslom in soljo vgnetite v testo. Pustite ga vzhajati še 60 minut.

3 Testo razdelite na 8 delov, vsakega prebodite z rožmarinovo vejico in oblikujte v hlebček. Na žaru pri 180 stopinja jih pecite 30 minut.

Čas priprave približno 30 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 37 g.