Rukola s popečenim paradižnikom

23. 9. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 750 g češnjevega paradižnika, 2–3 vejice rožmarina, 1 žlico olivnega olja, 2 veliki kroglici mocarele, 100 g rukole, 150 ml balzamičnega preliva za solate (iz embalaže).

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Paradižnike oplaknite, razpolovite in položite na plitev pekač. Rožmarin oplaknite, osušite, osmukajte in dodajte paradižniku. Paradižnik pokapajte z olivnim oljem in ga v pečici pecite približno 30 minut. Vmes ga previdno obrnite.

2 Mocarelo odcedite in narežite na tanke rezine, te pa na trakove. Pripravite rukolo in jo natrgajte. Skupaj s paradižnikom in mocarelo jo razporedite po krožnikih in pokapajte s prelivom. Poleg se odlično prileže sveža bageta.

Čas priprave približno 40 minut.

Na osebo približno 320 kcal,

beljakovine: 8 g, maščobe: 11 g,

ogljikovi hidrati: 45 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri