Rukola s popečenim paradižnikom

23. 9. 2009
Deli
Rukola s popečenim paradižnikom

Za 4 osebe potrebujete: 750 g češnjevega paradižnika, 2–3 vejice rožmarina, 1 žlico olivnega olja, 2 veliki kroglici mocarele, 100 g rukole, 150 ml balzamičnega preliva za solate (iz embalaže).

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Paradižnike oplaknite, razpolovite in položite na plitev pekač. Rožmarin oplaknite, osušite, osmukajte in dodajte paradižniku. Paradižnik pokapajte z olivnim oljem in ga v pečici pecite približno 30 minut. Vmes ga previdno obrnite.

2 Mocarelo odcedite in narežite na tanke rezine, te pa na trakove. Pripravite rukolo in jo natrgajte. Skupaj s paradižnikom in mocarelo jo razporedite po krožnikih in pokapajte s prelivom. Poleg se odlično prileže sveža bageta.

Čas priprave približno 40 minut.

Na osebo približno 320 kcal,

beljakovine: 8 g, maščobe: 11 g,

ogljikovi hidrati: 45 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ