Tudi, če brstičnega ohrovta ne marate, si boste po tem receptu premislili. 😋
Brstični ohrovt je pravo "superživilo", polno vitaminov, mineralov ter ostalih snovi, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Niste ljubitelji njegovega okusa? Preizkusite ta recept, s katerim boste brstični ohrovt spremenili v pravo zimsko poslastico!
Sestavine:
- 500 g brstičnega ohrovta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 manjša stroka česna
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 žlici mandljev
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Brstični ohrovt operite, očistite ter narežite na enako velike rezine. Česen olupite in drobno nasekljajte.
2. V posodici dobro premešajte jabolčni kis, gorčico in sladkor, da se vse sestavine med seboj lepo povežejo.
3. V globlji ponvi segrejte olje, nanj pa stresite brstični ohrovt. Pražite toliko časa, da se nekoliko zmehča in rjavo zapeče. Nato primešajte še česen in vse skupaj pražite še 2 minuti.
4. Ohrovt prelijte s prelivom v posodici in vse skupaj dobro premešajte, da se preliv razporedi. Začinite s soljo in poprom, prilijte še 3 žlice vode ter pražite še toliko časa, da tekočina izhlapi.
5. Pred serviranjem ohrovtu primešajte še mandlje in jed postrezite.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem