Za 4 osebe potrebujete: 1 steblo pora, 500 g korenja, 400 g cvetače, 1 rumeno papriko, 1 steblo belušne zelene, 600 g zelja, 2 krompirja, 2 čebuli, 6 paradižnikov, 1 šop peteršilja, čili v prahu, poper, kumina v zrnju
PRIPRAVA:
1 Zelenjavo operite. Por očistite, korenje olupite in oba narežite na obročke oziroma kolute. Cvetačo razdelite na cvetke. Papriko, zeleno in zelje očistite in narežite na trakove. Krompir olupite, operite in narežite na kocke. Čebulo olupite in sesekljajte.
2 Paradižnik olupite, narežite na četrtine, odstranite semenje in narežite na koščke. Peteršilj oplaknite, osušite in na drobno sesekljajte.
3 Zelenjavo s čebulo in 2 l vode zavrite in odkrito kuhajte približno 25 minut. Juho pikantno začinite s peteršiljem, čilijem, poprom in kumino.
Na osebo približno 160 kcal, B: 10 g, M: 2 g, OH: 25 g.
Čas priprave približno 45 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?