Okusna in barvita mešanica, ki jo lahko jeste brez slabe vesti. Testenine poskrbijo za veliko porcijo vlaknin in zmanjšajo hitrost glikemijskega odziva.
Sestavine: repično olje, 2 jedilni žlici sesekljanega česna, 1 jedilna žlica sesekljane ingverjeve korenike, sol in sveže mleti črni poper po okusu, ? skodelice temne sojine omake, ? skodelice sveže iztisnjenega limetinega soka, ? skodelice rjavega sladkorja, 1 glava kitajskega zelja (liste operite in narežite na pribl. 1 cm široke rezine), 4 tanko narezane mlade čebulice (ločite bele in temne dele stebel) , 2 rdeči papriki, narezani na pribl. 2 x 2 cm velike koščke,
? kg mletega svinjskega mesa, ki ste ga že do konca prepražili na malo olja, 2 skodelici testenin širataki (če jih dobite v obliki peresnikov), ki ste jih pripravili po navodilih in dobro odcedili.
Priprava
1 V večjo ponev brizgnite malo repičnega olja, ki naj prekrije dno. Segrejte ter dodajte česen in ingver s ščepcem soli in mletega popra. Na zmerni temperaturi počasi pražite, da se sestavine dobro zmehčajo (približno 3 minute).
2 Dodajte svež limetin sok, sojino omako in sladkor. Zavrite in počasi kuhajte 8? 10 minut, da izpari približno tretjina tekočine. Gostoto omake lahko preverite tako, da s kuhalnico na krožnik kanete kapljico: omaka je dovolj gosta, če se ne razlije. Odstavite.
3 V večji vok (lahko uporabite tudi večjo in globoko ponev) vlijte malo olja. Močno ga segrejte na visoki temperaturi. Ko začne olje migotati, stresite v vok narezano kitajsko zelje, rezine belega dela mladih čebulic in koščke narezane paprike. Pražite in mešajte približno eno minuto, da se zelenjava malce zmehča. Nato dodajte popraženo mleto meso, peresnike ali rezance in omako.
Dobro premešajte, da se sestavine prepojijo. Poskusite in po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom. Razdelite na krožnike in okrasite z narezanimi temnimi lističi mladih čebulic. Zadostuje za 4 porcije.
Na porcijo: 461 kalorij, 35 g beljakovin,
27 g ogljikovih hidratov,
25 g maščob, 7 g vlaknin.