Široki rezanci s trakovi zelenjave

20. 7. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 1 manjši korenček, 30 g stročjega graha, 1 manjši por, za lešnik velik kos ingverja, 2 čajni žlički olja, sol, poper, 2 žlici svetle sojine omake, 60 ml zelenjavne juhe (instant), 1 jajce, 1 čajno žličko sesekljanega peteršilja, 30 g širokih rezancev.

PRIPRAVA:

1. Korenček očistite, olupite in z nožem za lupljenje narežite tanke in dolge trakove. Stročji grah očistite in po dolgem narežite na tanke trakove. Por očistite in narežite na 5 cm dolge kose, ki jih še vzdolžno narežete na tanke trakove. Ingver olupite in drobno sesekljajte.

2. V ponvi segrejte 1 čajno žličko olja in prepražite ingver. Dodajte korenje in stročji grah ter med stalnim mešanjem pražite približno 5 minut. Dodajte por, še malce pražite in začinite s soljo in poprom. Prilijte juho in sojino omako ter pogrejte.

3. Jajce razžvrkljajte s soljo, poprom in peteršiljem. Na preostalem olju specite omleto, zvijte in narežite na ne preveč tanke rezine.

4. V vreli slani vodi skuhajte rezance po navodilu. Odcedite. Umešajte jih k zelenjavi,

malo pogrejte in postrezite z omleto.

Čas priprave: 25 minut

456 kcal; maščobe: 25 g; B: 25 g; OH: 34 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri