Snežne kroglice: Piškoti brez slabe vesti iz samo 6 sestavin

Snežne kroglice: Piškoti brez slabe vesti iz samo 6 sestavin (foto: Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock
17. 12. 2022

Decemberski dnevi kar kličejo po pripravi dobre hrane in peki slaščic ter piškotov. Tokrat lahko poskusite s snežnimi kroglicami, ki so enostavne za pripravo.

Piškote lahko naredite zgolj s šestimi sestavinami. So tudi brez glutena, njihova osnova je namreč mandljeva moka. Vsak piškot vsebuje le pet gramov sladkorja. 

Sestavine:  
  • Skodelica mandljeve moke.
  • 3 žlice zmehčanega masla, gheeja ali veganskega masla.
  • 5 do 6 žlic rjavega sladkorja. Lahko tudi na primer kokosovega, če želite, da imajo piškoti nizek glikemični indeks in so primerni za dieto.
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 1/3 skodelice zdrobljenih orehov  
Postopek priprave:  

Najprej segrejte pečico 160 stopinj Celzija. Vmes pekač obložite s peki papirjem. Nato zmešajte mandljevo moko, maslo, 3 žlice sladkorja, vanilijev ekstrakt in sol, dokler ne nastane čvrsto testo. Sprva bo videti nekoliko suho, vendar nadaljujte z mešanjem. Ko se združi, vmešajte zdrobljene orehe.  

Nato iz testa oblikujte kroglice in jih razporedite po pekaču, da so en centimeter druga od druge. Pecite jih 20 minut oziroma toliko časa, da na dnu postanejo svetlo rjavi.  

Po peki jih vsaj 15 minut pustite, da se ohladijo. Nato dajte jih posujte s sladkorjem v prahu iz vseh smeri. Pustite jih stati še kakšno minuto nato pa si jih le privoščite in uživajte v njih. Piškoti lahko v hladilniku ostanejo do enega tedna, v zmrzovalniku pa mesec dni. 

reberite še: Januar brez slabe vesti: kako poskrbeti, da bo božič zdrav?