Solata z mareličnim pestom

18. 3. 2009
Deli
Solata z mareličnim pestom

Za 4 osebe potrebujete: 1 čebulo, 3 posušene marelice, 2 žlici kisa, 1 žličko javorovega sirupa (ali medu), sok in naribano lupino neškropljene pomaranče, 3 žlice tapanade (olivne paste iz kozarca), 2 žlici pesta rosso (iz kozarca), sol, poper, 100 g motovilca, 1 rdeč radič, 1 cikorijo, 2 žlici orehov.

Priprava:

1 Za pesto olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Marelice prav tako na drobno sesekljajte. Čebulo in česen dobro zmešajte s kisom, javorovim sirupom, pomarančnim sokom, lupino, tapenado in pestom.

2 Pripravite motovilec, radič in cikorijo. Cikorijo po dolgem razpolovite in prečno narežite na koščke. Radič natrgajte na grižljaj velike koščke. Solato razporedite po krožnikih in jo prelijte s pestom. Orehe po želji nekoliko popražite v teflonski ponvi brez dodane maščobe, jih ohladite, na grobo sesekljajte in posujte po solati. Poleg se prileže svež kruh ali čabata.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno: 190 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"