Špageti po vrtnarsko

17. 1. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 250 g brokolija, 250 g cvetače, 200 g korenja, 150 g koruze (iz pločevinke), 400 g špagetov, sol, 1 žlico masla, 200 ml zelenjavne juhe, 1/2 šopka bazilike, 40 g parmezana, poper

Priprava:

1. Brokoli in cvetačo očistite, operite in razdelite na cvetke. Korenje ostrgaj­te in narežite na palčke. Koruzo stresite na cedilo in jo dobro odcedite.

2. Špagete skuhajte al dente v obilo osoljene vode po navodilu z embalaže. V vreli osoljeni vodi blanširajte brokoli in cvetačo približno 3 minute. Nato ju stresite na cedilo, prelijte s hladno vodo in odcedite. Korenje pražite na vročem maslu približno 3 minute, nato dodajte brokoli, cvetačo in koruzo ter prilijte juho. Zelenjavo dušite približno 5 minut.

3. Baziliko oplaknite, do suhega otresite in lističe na drobno sesekljajte. Parmezan na debelo naribajte. Špagete odlijte, odcedite in zmešajte z zelenjavo in baziliko. Po okusu jih začinite s soljo in poprom ter posujte s parmezanom.

Na osebo približno 390 kcal

B: 25 g, M: 13 g, OH: 88 g.

Čas priprave približno 35 minut.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri