Malce drugačna, a nadvse okusna brezmesna kombinacija.
Sestavine za 4 osebe: • 150 g orehov • 1 strok česna • 100 ml sončničnega olja • poper • 1 žlica limoninega soka • 350 g testenin (na primer špageti ali ozki rezanci) • 300 g endivije • 2 žlici masla • sol • 2 žlici orehovega olja • 80 g sveže naribanega parmezana
1 Orehe na grobo sesekljajte. Česen olupite in ga skupaj s 100 g orehov in ½ žličke soli zmeljite v pasto. Nato med mešanjem v električnem mešalniku v tankem curku prilijte olje in vse skupaj zmiksajte v kremasto omako. Začinite jo s poprom in limoninim sokom.
2 Testenine skuhajte po navodilu z embalaže. Orehovo omako zmešajte s 125 ml vode, v kateri so se kuhale testenine, in dodajte preostale orehe.
3 Liste endivije operite, osušite in jih zrežite na približno 1 cm široke trakove. V ponvi segrejte maslo, dodajte endivijo in jo pri srednji temperaturi pražite 1–2 minuti. Pokapljajte jo z orehovim oljem, solite in poprajte. Testenine na cedilu prelijte z mrzlo vodo in jih dobro odcedite. Zmešajte jih z endivijo in orehovo omako. Postrezite posute z naribanim parmezanom.
Priprava približno 30 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?