Špinačni žepki, napolnjeni s sirom

19. 12. 2009

Sestavine za 10 kosov: 300 g špinačnih listov (zamrznjenih), 1 zavoj listnatega testa (450 g), 50 g koruze, 1 žlica masla, 200 g ovčjega sira, zeliščna sol, poper, 1 jajce.

PRIPRAVA:

1. Liste špinače in listnato testo odtalite. Koruzo odcedite. Liste špinače podušite v vročem maslu, dodajte koruzo in dušite tako dolgo, da vsa tekočina izpari. Ovčji sir narežite na kocke, vmešajte med zelenjavo in na koncu nadev začinite s soljo in poprom. Ločite beljak in rumenjak.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo prerežite na polovico. Nadev položite na eno polovico testa. Robove namažite z beljakom, pokrijte z drugim delom testa ter dobro pritisnite. Robove dobro zatisnite z vilicami. Žepke iz listnatega testa premažite s razžvrkljanim rumenjakom in po želji potresite s pisanim poprom. V pečici pecite približno 20 minut do zlato rjave barve. Okrasite s svežimi zelišči.

Na kos: približno 240 kcal, B: 7 g, M: 18 g, OH: 13 g.

Priprava: približno 25 minut.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri