Topla solata iz zelja, radiča in pomaranč

Topla rdeča solata iz zelja, radiča in pomaranč (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
10. 10. 2010

Za 4 osebe potrebujete: 400 g drobnega krompirja, 400 g rdečega zelja, sol, 1 glavo rdečega radiča, 1 veliko rdečo čebulo, 2 rdeči pomaranči, 5 žlic olivnega olja, 3 žlice jabolčnega kisa, poper, 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Krompir operite in z lupino kuhajte približno 20 minut. Zelje oplaknite, očistite in razdelite na liste. V vreli osoljeni vodi jih blanširajte 6 minut. Odcejene liste narežite na tanke trakove. Pripravite radič in ga narežite na debele trakove. Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Pomaranči na debelo olupite in filirajte.

2 Krompir odlijte, olupite in po potrebi narežite na koščke. Zmešajte ga s pripravljenimi sestavinami. Olje zmešajte s kisom, soljo in poprom, vmešajte v solato in pustite stati 10 minut. Solato posujte s peteršiljem in postrezite.

Čas priprave približno 30 minut.
Na osebo približno 250 kcal, beljakovine: 4 g,
maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri