Za prste obliznit: recept za jabolčno zloženko

31. 1. 2012

Sladica, ki jo pripravite v kozarcih in bo na las podobna tisti iz restavracije, bo navdušila vaše goste. 

Jabolka lahko dobite čez celo leto, poleg tega so sadne sladice v poletnih mesecih zelo priljubljene. Pri tej ne potrebujete pečice, pa tudi priprava vam ne bo vzela veliko časa. Ko jo pripravite vsaj dvakrat, lahko pričnete eksperimentirati in dodajati svoje sestavine. 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 srednje velika jabolka

  • 1 vaniljev strok

  • 5 žlic medu

  • 2 žlici limoninega soka

  • 100 g amaretinov (mandljevih piškotov)

  • 250 g maskarponeja

  • 100 g kremnega sira

  • 150 g smetane

  • 1 ščepec cimeta in kardamoma v prahu
Priprava:

Jabolka olupite, zrežite na četrtine, jim odstranite peščišče in jih sesekljajte. Vaniljev strok po dolgem razprite in izpraskajte sredico. Jabolkom dodajte med (2 žlici) in limonin sok, jih na kratko prevrite in ohladite. Vaniljev strok odstranite.

Piškote položite v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Piškote z valjarjem zdrobite. Maskarpone zmešajte s kremnim sirom, ostankom medu, cimetom in kardamomom. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi.

V kozarčke naložite plasti zdrobljenih piškotov, kreme in jabolk ter jih za 30 minut postavite v hladilnik, kjer naj ostanejo 1 uro (ali dlje). Sladico postrežite še svežo in jo v hladilniku hranite največ en dan. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri