10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zabava s pivskimi koktajli

29. 4. 2010

Barvite in okusne mešanice z dodatkom piva združujejo prednosti obeh pijač: eksotiko in razburljivost koktajla ter sproščenost dobrega piva. Poskusite nekaj naših predlogov.

Spicy Lady

Proti virusom in prehladu

pol čajne žličke rjavega sladkorja plus dodatek za rob kozarca

  • 2 čajni žlički kajenskega popra
  • pol limone, narezane na tanke kolobarje
  • 15 ml limoninega soka
  • 1 steklenička lahkega svet­lega piva po izboru

Rob kozarca podrgnite ob limonino rezino in pomočite v sladkor. V ročnem mešalniku za koktajle (šejkerju)* dobro zmešajte kajenski poper, limonine rezine, ? čajne žličke rjavega sladkorja in limonin sok. Mešanico prelijte v kozarec. Dodajte malo ledu, prilijte pivo in nežno premešajte z barsko žlico.

*Za dobro mešanje ne potrebujete stresalnika. S pravo tehniko bo zadostovala že manjša lesena kuhalnica. Z ročajem pritisnite sestavine na dno kozarca in med počas­nim mešanjem zmerno pritiskajte. Cilj je, da iz limone iztisnete čim več soka in arome.

Caribbean Apple Pie

Boljše kot praznična skleda punča

  • 45 ml ruma
  • 60 ml jabolčnega mošta (lahko tudi sok s 100-od­­stotnim sadnim deležem)
  • 15 ml limoninega soka (prib­­ližno 1 jedilna žlica)
  • 120 ml sadnega ali zeliščnega piva po izboru
  • 1 tanka rezina jabolka
  • cimet po okusu

V ročnem stresalniku* zmešajte rum, mošt in limonin sok ter mešanico prelijte v kozarec. Dodajte pivo. Okrasite z jabolčno rezino in s ščepcem cimeta v prahu.

*Pravi okus koktajla je odvisen od mešanja sestavin, katerih okusi se morajo dopolnjevati. Pravi barmani mešajo pijače v navpični smeri, tako da stresalnik gleda prek ramen.

Muddy Puddle

Drži vas pokonci pozno v noč

  • 30 ml sladkornega sirupa* plus dodatek za na rob kozarca
  • drobno sesekljani arašidi
  • 90 ml dobro ohlajenega ekspreso
  • 45 ml viskija
  • 120 ml močnega temnega piva po izboru (stout)

Rob kozarca previdno namočite v sladkorni sirup in nato še v drobno sesekljane arašide. V ročnem stresalniku zmešajte espreso, viski in sladkorni sirup ter mešanico prelijte v kozarec. Dodajte led in zalijte s pivom.

*Naredite sirup. V manjšo kozico stresite skodelico vode in jo zavrite. Odstavite in dodajte 1 ? skodelice sladkorja ter dobro premešajte, da se raztopi.

Lucky Dreidel

Pijača za sladkanje

  • 30 ml vodke
  • 1 brizg jabolčnega mošta (ali 100-odstotnega soka)
  • 60 ml sladkega refoška ali portovca
  • 120 ml svetlega piva z močnim okusom po izboru

1 čokoladni cekin (kovanci iz mlečne čokolade, zaviti v zlato folijo)

V stresalniku dobro zmešajte vodko, vino in kis. Mešanico zlijte v kozarec z ledom, dodajte pivo in dobro pre­­me­­­šajte. *

*Mešajte z žlico za limonado, ki jo potisnite v kozarec do dna in približno 30 sekund vrtite v vse smeri. Zaradi močnega stresan­­ja se bodo sestavine enakomerno premešale.

Cerveza Preparada

Z njim boste ogreli goste

  • groba morska sol
  • pekoča omaka tabasko
  • worchesterska omaka
  • 1 steklenica piva tipa lager po izboru
  • pol čajne žličke limetinega soka
  • 1 rezina limete

Rob kozarca namočite v sol in ga napolnite z ledom. * Dodajte nekaj kapljic tabaska in worchesterske omake ter prilijte pivo. Pokapljajte z limetinim sokom in okrasite s svežo limonino rezino.

*Ustvarite lep rob. Potrebujete dva krožnika. Na prvega stresite sol ali sladkor, drugega polijte z limetinim sokom. Rob kozarca najprej pomočite v sok in nato pod kotom previdno povaljajte v soli (sladkorju).

Značke: koktejli pivo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri