Zelenjavna juha s koruzo

10. 8. 2009
Deli
Zelenjavna juha s koruzo

Hitro pripravljena lahka juha za poletno večerjo.

Sestavine za 4 osebe: 1 korenček, 2 krompirja, 150 g belušne zelene, 1 strok česna, 1 čebula, 100 g sesekljane slanine, 2 žlici koruzne moke, 800 ml mesne juhe, 100 g koruze (iz konzerve), 100 g smetane, sol, poper, limonin sok

Priprava:

1 Korenček in krompir olupite in operite. Korenje narežite na palčke, krompir pa na kocke. Zeleno operite, osušite in narežite na rezine. Česen in čebulo olupite in drobno nasekljajte.

2 Slanino popecite v loncu in stresite na krožnik. Na maščobi, ki je ostala od peke slanine, popražite čebulo in česen. Dodajte zeleno, korenje in krompir ter pražite 3 minute. Dodajte koruzno moko, jo med mešanjem zarumenite in zalijte z nekaj vode. Prilijte juho ter vse skupaj kuhajte približno 20 minut.

3 Pet minut pred koncem dodajte odcejeno koruzo, slanino in smetano. Juho solite, poprajte, dodajte limonin sok in po želji okrasite s peteršiljem.

Priprava približno 20 minut.

Kuhanje približno 25 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 330 kcal.

B: 7 g, M: 25 g, OH: 18 g.

Lahko pripravite vnaprej.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?