Zelenjavna ponev z rezanci

24. 8. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 2 korenčka, 2 stebli belušne zelene, 2 srednje veliki bučki, sol, 100 g češnjevega paradižnika, 150 g širokih rezancev, 1 čili, 2 žlici olivnega olja, 150 g ovčjega sira, poper, 1 žlico sesekljanih svežih zelišč

Priprava:

1 Pripravite zelenjavo. Korenje, zeleno in bučki naribajte na rezine. V vreli osoljeni vodi jih blanširajte približno 1 minuto in dobro odcedite. Paradižnike narežite na četrtine. Testenine skuhajte po navodilu z embalaže. Čili razpolovite, odstranite semenje, oplaknite in sesekljajte.

2 Segrejte olje in na njem popražite korenje, zeleno in bučke. Testenine odcedite in primešajte zelenjavi. Sir razdrobite in ga skupaj s paradižnikom in čilijem vmešajte med testenine. Jed po okusu začinite s soljo in poprom ter posujte z zelišči.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 310 kcal,

beljakovine: 10 g, maščobe: 12 g,

ogljikovi hidrati: 39 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri