Zelenjavni kari z jajci

29. 1. 2009
Deli
Zelenjavni kari  z jajci

Za 4 osebe potrebujete: 500 g paradižnika, 500 g cvetače, 300 g korenja, 4 čebule, 4 žlice olja, 1–2 žlički rdeče karijeve paste, 400 ml zelenjavnega fonda (iz kozarca), sol, poper, 4 jajca, 1/2 šopka svežega koriandra.

1 Paradižnike olupite, narežite na četrtine, odstranite semenje in narežite na kocke. Cvetačo očistite, oplaknite in razdelite na manjše cvetke. Korenje ostrgajte, očistite in narežite na koščke. Čebulo olupite in narežite na krhlje.

2 V loncu segrejte olje in na njem prepražite čebulo. Vmešajte karijevo pasto in prilijte zelenjavni fond. Dodajte cvetačo in korenje ter pokrito kuhajte 12–15 minut. Nato vmešajte paradižnik in odkrito kuhajte naprej še 5–6 minut. Kari začinite s soljo in poprom.

3 V vodi v približno 10 minutah trdo skuhajte jajca, nato jih prelijte z mrzlo vodo in olupite. Koriander oplaknite, osušite in lističe na drobno sesekljajte. Vmešajte ga v zelenjavni kari in po okusu še začinite. Kari ponudite z razpolovljenimi jajci. Poleg se prileže riž.

Na osebo približno 260 kcal, B: 13 g, M: 17 g, OH: 12 g.

Čas priprave približno 40 minut.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ