Zeliščni njoki s paradižnikovo omako

8. 8. 2010
Deli
Zeliščni njoki s paradižnikovo omako

Sestavine za 4 osebe: 800 g krompirja, 1 žlica sesekljane bazilike, 120 g moke, 2 rumenjaka, sol, 2 žlici naribanega parmezana

Za paradižnikovo omako: 750 g popolnoma zrelih paradižnikov, 1 rdeča čebula, 1 šopek peteršilja, 2 žlički rastlinskega olja, 1 žlica paradižnikove mezge, 250 ml zelenjavne juhe (iz kocke), 1 žlica belega balzamičnega kisa, poper, nekaj tekočega sladila ali sladkor nekaj lističev bazilike.

PRIPRAVA:

1. Krompir operite in z olupkom vred kuhajte v vodi približno 20 minut. Še vročega olupite, stisnite s krompirjevo stiskalnico in počakajte, da se razkadi. Pretlačen krompir skupaj z baziliko, moko, rumenjaki, soljo in parmezanom zgnetite v gladko testo.

2. Iz testa oblikujte valj in ga narežite na kose. Vsak košček z vilico rahlo sploščite. Njoke skuhajte v slain vodi. Iz vrele vode jih poberite s penovko takoj, ko priplavajo na površino. Postavite jih na toplo.

3. Za omako poparite paradižnike, jih olupite in narežite na majhne kocke. Čebulo olupite, peteršilj oplaknite in oboje sesekljajte. Čebulo spražite v vročem olju, dodajte paradižnik in mezgo ter zalijte z juho. Omako kuhajte na srednji temperaturi približno 10 minut. Umešajte peteršilj in kis ter začinite po okusu s soljo, poprom in sladkorjem. Njoke prelijte z omako in potresite z baziliko.

Na osebo približno 360 kcal

B: 12 g, M: 9 g, OH: 54 g

Priprava: približno 25 minut

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?