Bezgove cvetove lahko pripravimo na tisoč in en način, poskusite s tem slastnim bezgovim želejem
Za 4–5 kozarčkov (po 210 ml) potrebujete
- 24 velikih bezgovih cvetov
- 750 ml bistrega jabolčnega soka
- 500 g želirnega sladkorja (2 : 1)
- sok 2 limon
Priprava
Odrežite cvetove in jih v skledi prelijte z jabolčnim sokom. Skledo za 24 ur postavite v hladen prostor.
Cedilo obložite z gazo. Nanjo počasi zlijte bezgovo mešanico, dvignite gazo in jo lahno ožemite. Soku primešajte limonov sok in želirni sladkor. Pustite stati približno 2 uri in tekočino večkrat premešajte.
Sok zavrite in ga pustite kipeče vreti približno 4 minute. Žele prelijte v sterilizirane kozarčke in jih zaprite. Pustite jih stati približno 1 do 2 dneva, da se žele strdi. Rok uporabe: približno 1 leto.
Čas priprave: približno 20 minut + mirovanje 26 ur.
Na kozarček: približno 470 kcal, beljakovine: 0 g, maščobe: 0 g, ogljikovi hidrati: 116 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?