Rukola ni samo za v solato!
Za 4 osebe potrebujete
• 150 g rukole
• 5 žlic olivnega olja
• 1 strok česna
• 4 mlade čebule
• 100 g stebelne zelene
• 2 žlici masla
• 400 g riža za rižoto
• 200 ml suhega belega vina
• 1,2 l zelenjavne juhe
• 3 žlice limoninega soka
• 4 žlice pekorina
• sol, poper
• 1 žlico naribane lupine biolimone
Priprava
Rukolo očistite in ji odstranite debela stebla. Oprano in odcejeno rukolo in 3 žlice olja zmeljite v pire. Česen olupite in sesekljajte. Mlado čebulo in zeleno očistite, operite in na drobno sesekljajte.
V loncu segrejte 1 žlico olja in maslo. Dodajte česen, mlado čebulo in zeleno ter popražite. V drugi posodi segrejte preostalo olje in na njem popražite riž. Prilijte vino in ga med mešanjem povrite.
Postopoma prilivajte juho in riž kuhajte približno 20 minut. Vmes ga ves čas mešajte. Kuhanemu rižu primešajte zelenjavo, pire rukole, limonin sok in nariban sir. Rižoto začinite s soljo in poprom in jo posujte z limonino lupino.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 82 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?