Zelenjavna fritata

26. 4. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Vegetarijanska fritata, ki jo lahko dopolnite po svojem okusu.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 500 g korenja

• 2 žlici olivnega olja

• 80 ml zelenjavne juhe

• 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)

• 8 jajc

• 150 g smetane

• sol, poper

• nariban muškatni orešček

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Čebulo olupite in sesekljajte. Korenje olupite in zrežite na drobne kocke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte korenje in ga popražite. Prilijte juho in jo zavrite. Dodajte grah in ga kuhajte od 5 do 8 minut (zamrznjenega le približno 2 minuti). Jajca razžvrkljajte skupaj s smetano. Preliv začinite s soljo, poprom in muškatom. Prelijte ga po zelenjavi v ponvi in počakajte, da nekoliko zakrkne.

Ponev postavite v pečico in fritato pecite še 20 minut.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 17 g.