Buča bo tako teknila prav vsakomur
Za 4 osebe potrebujete
- 800 g hokaido buče
- so, poper
- 600 g špinače
- 2 stroka česna
- 1 žlico sesekljanega rožmarina
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g bešamelne omake (gotov izdelek)
- nariban muškatni orešek
- 8 listov lazanje
- 10 žlic naribanega parmezana
Priprava
Buči odstranite semenje in jo zrežite na kocke. Tri minute jih blanširajte v slani vodi in jih nato oblijte s hladno vodo. Očistite špinačo, jo 2 minuti blanširajte v slani vodi in jo nato odcedite. Česen zrežite na drobne kocke. Skupaj z rožmarinom ga podušite na oljčnem olju. Špinačo iztisnite, jo sesekljajte in jo skupaj z bučo za hip podušite v ponvi. Zelenjavo pikantno začinite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Segrejte bešamelno omako in jo začinite. Nekaj žlic omake porazdelite po modelu za narastke. V več slojih nato zložite liste za lazanjo, zelenjavni ragu, omako in po 2 žlici parmezana. Zaključite z listom lazanje, bešamelno omako in parmezanom. Lazanjo pecite 25–30 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: "Zdravo prehrano definirajo temeljni principi, ki veljajo za vse nas" | Mario Sambolec