Zelenjavna lazanja

Zelenjavna lazanja (foto: food ham) food ham
16. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Buča bo tako teknila prav vsakomur

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g hokaido buče
  • so, poper
  • 600 g špinače
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico sesekljanega rožmarina
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g bešamelne omake (gotov izdelek)
  • nariban muškatni orešek
  • 8 listov lazanje
  • 10 žlic naribanega parmezana

Priprava

Buči odstranite semenje in jo zrežite na kocke. Tri minute jih blanširajte v slani vodi in jih nato oblijte s hladno vodo. Očistite špinačo, jo 2 minuti blanširajte v slani vodi in jo nato odcedite. Česen zrežite na drobne kocke. Skupaj z rožmarinom ga podušite na oljčnem olju. Špinačo iztisnite, jo sesekljajte in jo skupaj z bučo za hip podušite v ponvi. Zelenjavo pikantno začinite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Segrejte bešamelno omako in jo začinite. Nekaj žlic omake porazdelite po modelu za narastke. V več slojih nato zložite liste za lazanjo, zelenjavni ragu, omako in po 2 žlici parmezana. Zaključite z listom lazanje, bešamelno omako in parmezanom. Lazanjo pecite 25–30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 23 g.