Zelenjavna pica z olivami

20. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjavna pica z olivami

Pica za prvi dan pomladi!

Za 4 osebe potrebujete

• testo po osnovnem receptu

• 300 g zamrznjene špinače

• 250 g šampinjonov

• 1 čebulo 

• po 1 rdečo in rumeno papriko

• 250 g mocarele

• 2 žlici olja

• sol, poper

• 400 g paradižnikove omake z baziliko (iz kozarca ali pločevinke)

• 125 g črnih oliv brez koščic

Priprava

Špinačo odtalite in ožmite. Pripravite gobe, čebulo, papriko in vse na drobno narežite. Mocarelo odcedite in zrežite na rezine. Zelenjavo popražite na olju in jo po okusu solite in poprajte. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testo razvaljajte in premažite s paradižnikovo omako. Pico obložite z zelenjavo in jo v pečici pecite od 15 do 20 minut.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 920 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 85 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek