Zelenjavni kaneloni z bešamelom

27. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjavni kaneloni z bešamelom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Tako slastna je lahko vegetarijanska jed

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 velika korenja
  • 2 stebli pora
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico olja
  • 250 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sol, poper
  • pol žličke posušenega timijana
  • 16 kanelonov
  • 2 žlici masla 
  • 2 žlici moke
  • 400 ml mleka
  • nariban muškatni orešek
  • 80 g dimljenega sira 
  • 100 g naribanega parmezana
  • po želji peteršilj

Priprava

Zelenjavo očistite. Korenje nastrgajte, por in česen pa zrežite na majhne koščke.

Segrejte olje in na njem podušite por, korenje in česen. Dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo, poprom in timijanom. S pomočjo žličke z mešanico nadevajte kanelone. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite model za narastke.

V ponvi stopite maslo, ga potresite z moko in jo zarumenite. Primešajte mleko in med mešanjem pustite, da mešanica lahno vre približno 3–4 minute. Bešamel začinite s soljo, poprom in naribanim muškatom.

Model premažite z malce bešamela, sledi pol kanelonov, še malce bešamela in nova plast kanelonov. Zaključite z bešamelom. Dimljeni sir zrežite na rezine in jih skupaj s parmezanom porazdelite po vrhu kanelonov. Pecite jih približno 45 minut. Po želji po koncu peke potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 69 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek