Zeliščne polpete s krompirjevim pirejem

20. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeliščne polpete s krompirjevim pirejem (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Odličen recept za malo denarja.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g mokastega krompirja
  • sol
  • 1 en dan staro žemljico
  • po 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 vejici peteršilja
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko posušenega majarona
  • 600 g mešanega mletega mesa
  • poper
  • 1 žličko zrnate gorčice
  • 1 jajce
  • 2 žlici olja
  • 1 šopek rukole
  • 100 g smetane
  • nariban muškatni orešek
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

Krompir olupite in ga 25–30 minut kuhajte v slani vodi. Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke. Peteršilj oplaknite in ga drobno sesekljajte. Čebulo in česen podušite na maslu, dodajte zelišča in počakajte, da se mešanica nekoliko ohladi. Nato ji vgnetite meso, sol, poper, gorčico, jajce in iztisnjeno namočeno žemljico. Maso oblikujte v majhne polpete in jih z vsake strani 5 minut pecite na olju.

Krompirju odlijte vodo in ga pretlačite. Očistite rukolo in jo natrgajte na majhne koščke. Smetano zavrite in jo začinite s soljo, poprom in muškatom. Primešajte še oljčno olje. Mešanico primešajte krompirju. Postrezite ga s polpeti, rukolo in potresite s parmezanom.

Čas priprave: 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek