Okusni zeljni zvitki

23. 10. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Okusni zeljni zvitki (foto: food stock)
food stock

Slanina in pesto dodata posebno noto.

Za 2 osebi potrebujete

  • 4 večje liste belega zelja
  • sol 
  • 100 g prekajene slanine
  • 2 šalotki 
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 1 žličko sesekljanega rožmarina
  • 4 žlice paradižnikovega pesta
  • poper
  • 200 g mlete teletine 
  • 2 vejici rožmarina

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zelje oplaknite in ga približno 4 minute blanširajte v slani vodi. Zelje nato oblijte s hladno vodo, ga osušite in odrežite izbočene žile.

Slanino zrežite na kocke. Šalotki olupite in ju drobno sesekljajte. Skupaj s slanino jih podušite na 1 žlici stopljenega masla. Primešajte še sesekljan rožmarin in paradižnikov pesto. Zmes začinite in počakajte, da se ohladi.

Hladna zračna masa in nevarnost pozebe: kako mrzlo bo?

Sredi zeljnih listov porazdelite mleto meso in mešanico slanine. Zapognite robove in zvijte zeljne liste. Rjavo jih popecite na stopljenem maslu v nepregorni ponvi. Potresite s peteršiljem in jih 10–15 minut pecite še v pečici.

Čas priprave: približno 45 minut.

 

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl