Slanina in pesto dodata posebno noto.
Za 2 osebi potrebujete
- 4 večje liste belega zelja
- sol
- 100 g prekajene slanine
- 2 šalotki
- 2 žlici stopljenega masla
- 1 žličko sesekljanega rožmarina
- 4 žlice paradižnikovega pesta
- poper
- 200 g mlete teletine
- 2 vejici rožmarina
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zelje oplaknite in ga približno 4 minute blanširajte v slani vodi. Zelje nato oblijte s hladno vodo, ga osušite in odrežite izbočene žile.
Slanino zrežite na kocke. Šalotki olupite in ju drobno sesekljajte. Skupaj s slanino jih podušite na 1 žlici stopljenega masla. Primešajte še sesekljan rožmarin in paradižnikov pesto. Zmes začinite in počakajte, da se ohladi.
Sredi zeljnih listov porazdelite mleto meso in mešanico slanine. Zapognite robove in zvijte zeljne liste. Rjavo jih popecite na stopljenem maslu v nepregorni ponvi. Potresite s peteršiljem in jih 10–15 minut pecite še v pečici.
Čas priprave: približno 45 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?