Žepki so vedno dobra in okusna izbira!
Za 20 kosov potrebujete:
- 1 žlico masla
- 150 g šunke
- 150 g šampinjonov
- 100 g sira s plesnijo
- 70 g kisle smetane
- 1 pest sesekljanih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak)
- sol, poper
- 500 g listnatega testa
- 2 jajci
- konopljina semena
- 200 g grškega jogurta
- 1/2 limone
Priprava:
1 V ponvi segrejte maslo in na njem na hitro popražite kocke šunke in šampinjonov. Ponev nato odstavite, počakajte, da se vse skupaj ohladi, in odlijte morebitno tekočino. Šunko in šampinjone stresite v skledo, dodajte nastrgan sir, kislo smetano in žlico sesekljanih zelišč. Premešajte in začinite s soljo in poprom.
2 Delovno površino potresite z moko in na njej testo razvaljajte 2 mm debelo. Izrežite kroge (premera 8 cm), nanje razporedite nadev, robove premažite s stepenim jajcem, testo prepognite in zatisnite robove. Pekač obložite s papirjem za peko, vanj razporedite žepke, jih premažite z jajcem, potresite s semeni in jih približno 16 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Grški jogurt začinite s soljo, poprom, limonovim sokom ter primešajte zelišča. Postrezite k žepkom.