25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

VIDEO: Žrebičkov file z brusnicami

23. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

Ljubitelje kompleksnejše kulinarike bo zagotovo prepričal preplet žlahtnih okusov mesa in brusnic.

Žrebičkov file z brusnicami

Sestavine:

Priprava:

  1. Najprej pripravimo marinado - v skledi zmešamo rožmarin, timijan, oljčno olje in poper. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes, v katero položimo meso in ga mariniramo vsaj 30 minut. Vmes ga nekajkrat obrnemo.
  2. V ponev damo žlico oljčnega olja in žlico masla ter močno segrejemo. Dobro uležane žrebičkove fileje premažemo z gorčico. Na hitro jih opečemo na segreti maščobi v vroči ponvi.
  3. Opečene fileje poberemo iz ponve in vanjo nato dodamo rjavi sladkor in nasekljano šalotko. Premešamo in pustimo, da sladkor karamelizira. Dolijemo vino. Dobro premešamo in pustimo vreti približno 5 minut. Nato dodamo brusnični džema Natureta.
  4. Vstavimo opečene fileje žrebička, narahlo prevremo in po okusu še dosolimo in popopramo. Žrebičkove fileje lahko zamenjamo tudi z žrebičkovimi ali govejimi zrezki.

Nasvet:

Kot priloga se dobro prilegajo sirovi štruklji, za še več okusa pa na krožnik dodamo polovico hruške, ki jo napolnimo z brusničnim džemom.

Poglejte si še:

Sočni skutini srčki z borovnicami brez peke

Slastna pečena jabolka v hrustljavi srajčk

Lahka paradižnikova juha z mocarelo in baziliko

Najboljša jagodna rulada, ki ste jo kdaj jedli

Tako pripravite božanski humus iz čičerke

Tako pripravite najboljšo francosko solato

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri