Zvezdniki pripravili proteinske palačinke in puding

Okusne beljakovinske sladice so najprej poskusil Matjaž Kumelj, Benjamin Radič in Eva Hren. (foto: Aleksandar Domitrica) Aleksandar Domitrica
15. 2. 2016 Promocijsko sporočilo

Znani obrazi iz sveta športa, televizije, glasbe in filma so se združili, da bi pripravili okusne dobrote, ki temeljijo na osnovi beljakovin in so posledično veliko manj kalorične od običajnih.

Slovenski estradniki so se tokrat zbrali, da bi se preizkusili v pripravi dobrot. Ker vsi prisegajo na zdrav slog življenja, so bili odločeni, da so lahko tudi pregrešne sladice povsem zdrave in brez odvečnih kalorij. Tako so na odprtju Proteini.si Shopa v Mercator centru Šiška v Ljubljani izkoristili priložnost in se razdelili v tri kreativno kuharske skupine. Odločni so bili, da lahko pripravijo najboljše proteinske palačinke in najbolj okusen proteinski puding, kar jih svet pozna!

Navdušenci beljakovinskih posladkov

Repar in borec Denis Chorchyp ter igralca Saša Pavlin Stošić in Miha Rodman so se združili v prvo ekipo in se lotili priprave okusnega pudinga.

»Na dan moram zaužiti kar veliko količino beljakovin. Večino pridobim s hrano, preostanek pa s športno prehrano, kot so napitki in podobno. Večkrat si privoščim tudi posladek in s temi iz beljakovinske zasnove se odvečnih maščob ne bojim,« je dejal Denis.

Drugo ekipo, ki je pripravljala proteinske palačinke, so sestavljali alpski smučar Rok Perko, mister Slovenije 2014 Mitja Nadižar in voditeljica Big Brotherja Manja Plešnar. V tretji pa so strnili kuharske moči voditeljica in pevka Špela Grošelj, mister Slovenije 2015 Matjaž Lesjak in nekdanja drsalka Evita Čelesnik.

»Ne morem verjeti, da lahko pripravimo tako okusne palačinke brez odvečnih kalorij. Do zdaj sem vedno imela v mislih, da je to pregreha. Od zdaj naprej pa jih bom tudi doma pripravljala s še večjim veseljem,« je simpatično dodala Manja.

Izdelke so še posebej pozorno preizkusili zvezdnik mjuzikla Mama Mia Matjaž Kumelj, glasbenica Eva Hren in uspešni bodybuilder Benjamin Radič. Druščina je bila složnega mnenja, da so izdelki izvrstni, zato so krožniki in skodelice kmalu ostali prazni.

Bricelj z novim rekordom

Dogodek, kjer se je trlo tudi drugih ljubiteljev športa in zdrave prehrane, je povezovala predstavnica blagovne znamke Proteini.si Nina Valant. V pomoč pa ji je bil vedno zabavni radijski voditelj Tadej Bricelj.

»Danes sem postavil rekord, saj izjemoma nisem pojedel niti ene palačinke,« je hudomušno pripomnil Tadej. Med znanimi obrazi je bilo opaziti še nekdanjo miss in manekenko Sabino Remar, televizijsko voditeljico Špelo Močnik, pevko Christine Zadnikar, vremenarja Bojana Ilijaniča, manekenko in novinarko Evo Ahačevčič in mnoge druge. Prešerno razpoložena druščina je uživala v zdravih prigrizkih in pijači ter se zabavala ob spremljanju kuharskih ekip, ki je pripravljala proteinske dobrote.

Foto: Aleksandar Domitrica